Valentýn ve Veroně


Kde jinde oslavují lásku lépe než v italské Veroně, ve městě Julie a Romea?! 


Arena

Verona láskou doslova žije. A to celoročně, nejen na sv. Valentýna. Přesto se město na svátek všech zamilovaných pečlivě připravuje již několik dní dopředu, neboť sem přijíždí tisíce turistů, aby oslavili svou lásku! Romantický příběh Romea a Julie, kterému Verona vděčí za svoji popularitu, láká zamilované z celého světa. 


Intimissimi
Sisley
Symboly lásky čekají na návštěvníky zcela na každém kroku...na zemi, ve výlohách, na balkónech, prostě všude. Největší pozornosti se ovšem dostává obchodu se spodním prádlem známé italské značky Intimissimi. Jemné sexy krajky černého prádla se během Valentýna prodávají jedna radost. Aby také ne, když zrovna Italové si na kvalitní a hezké spodní prádlo potrpí. Třídění na kalhotky typu na doma, k doktorovi a na večírek prostě nezkoušejte! Možná to je tím důvodem, proč z pravé italské donny sálá tolik ženství a sebedůvěry v její krásu (myšleno pouze v pozitivním slova smyslu). 




Jedno italské přísloví praví: 
"L'amore domina senza regole" (Láska vládne bez pravidel). 


LEKCE ITALŠTINY PRO ZAMILOVANÉ
Italové používají dvě základní fráze, když druhé osobě vyjadřují lásku:

Ti voglio bene - říká se přátelům, členům rodiny, tedy blízkým lidem, na kterých vám velmi záleží
Ti amo - se vyjadřuje pouze partnerovi/ce, snoubenci/ce, manželovi/ce




Půlmaraton ve Veroně


Svou lásku můžete vyjádřit i třeba k běhu. Každoroční půlmaraton se pravidelně koná v neděli před sv. Valentýnem. Zaběhnout si můžete i společně se svým partnerem/partnerkou, kdy se dělíte o půlku trati. Závod se běží historickým srdcem Verony, takže se po celou dobu můžete kochat krásami Verony. 


Julie - symbol Verony





Jen růžová to může být! Nasvícené památky po celém městě už k tomto svátku neodlučitelně patří. Na obrázku je zachycena radnice nacházející se vedle Areny na jednom z hlavních náměstí Piazza Bra.  


A co v mé fotoreportáži chybí? Přece ta slavná místa Julie a Romea...na ty se můžete těšit v nějakém z dalších postů, neboť klenotu celého města bych ráda věnovala více prostoru! 




Žádné komentáře