Už máte ve skříni jumpsuit?

Ne??? Tak zrovna tenhle kousek by vám tuhle sezónu chybět neměl! Kde se dá sehnat, kam ho nosit a s čím ho nakombinovat? 


Hned několik známých a pověstných značek zařadilo do svých kolekcí na jaro/léto 2017 kousek nazývaný "jumpsuit" (oblek zahrnující dohromady vrchní top a kalhoty), který poslední dobou získává na své oblibě a do svého šatníku ho zařazují ženy různých věkových kategorií. Popularitu si jumpsuit získává obzvláště pro svoji pohodlnost a praktičnost, neboť ho můžete nakombinovat téměř s čímkoliv a obléct ho tak na jakoukoliv formální i neformální událost



Co se týče známých italských designerských značek, hned několik variant jumpsuit má ve své aktuální kolekci například MaxMara, Dolce & Gabbana, Brunello Cucinelli, Valentino, Roberto Cavalli, Erika Cavllini, Moschino, Diesel a další. Hezký outfit si však můžete sestavit i z cenově mnohem dostupnějších značek. Najít se tedy dají i  levnější kousky od menších návrhářů jako třeba milánská značka DANI (http://www.danishoppingonline.com/) nebo Susymix (http://www.susymix.com/susymix/en/ - bohužel zatím nemá e-shop, jejich oblečení najdete pouze v kamenných obchodech po celé Itálii). Já jsem pro svůj jumpsuit zamířila právě do DANI. 


Outfit: Jumpsuit DANI 39 Euro (momentálně na webových stránkách vyprodáno), psaníčko Mango 5 Euro, tričko s volány kolem ramen ze Zary 7 Euro, sandále na klínu Il Laccio 19 Euro, doplňky značky Storm, sluneční brýle Ray-Ban (loňská kolekce). 

Jak černý jumpsuit kombinovat? 

Jumpsuit je opravdu skvělým přínosem do vašich šatníků vzhledem k víceúčelovému nošeníBěhem dne oblékám dlouhý černý jumpsuit s volnými, postupně se rozšiřujícími nohavicemi nejraději v kombinaci s nějakým tričkem či tílkem a při obíhání města obouvám většinou tenisky, celý outfit je tak více sportovnější. Při potřebě elegantního a formálního outfitu pak místo trika beru nějaký výraznější top nebo košili s volánem kolem krku, volím jemnější doplňky na ruce a místo tenisek nazouvám boty na klínku nebo podpatky. Pokud je chladněji, doplňuji celý outfit kratším a hodně vypasovaným sáčkem (líbí se mi i varianta s delším sáčkem pod zadek, ale mojí už tak malou postavu to ještě více zkracuje, takže se této kombinaci snažím vyvarovat) nebo upnutou, stylově velmi jednoduchou koženou bundičkou. Naopak v případě neformálnosti házím přes ramena klasicky "džísku" nebo se hodí i křivák (který momentálně nemám, protože jsem nenašla žádný, který by mi tak moc padl do oka). Pro zvýraznění si můžete kolem pasu ještě obmotat pásek. 

Jestli jumpsuit zatím nemáte, ale chystáte se pro něj, pak dbejte na střih, protože ne všechny střihy dobře sednou. Zejména pak ty typy jumpsuit, které vám obepínají celou postavu, volnější střihy jsou mnohem flexibilnější odlišným postavám. Já jich třeba vyzkoušela hned několik a sedly mi pořádně jenom dva. 


Můj jumpsuit je naprosto dokonalý v tom, že vrchní část se může odepnout (stejně tak se dá lehce posunout dle vaší výšky) a můžu používat pouze spodní část, volné kalhoty, což se rozhodně hodí! 

Jak jsem již zmínila, největší výhodou jumpsuit je pohodlnost, pokud si zrovna nekoupíte takový ten hodně přiléhavý a popnutý po těle. Taktéž je velmi vhodný během letních dnů, ačkoliv se nezdá, materiál je velmi vzdušný a přijemný i při vyšších teplotách. 

Pro ty, kdo jezdí do města rádi na kole nebo na skútru pak největší přednost vidím v tom, že se nemusíte bát větru, který by vám při jízdě zvednul sukni pěkně vysoko a vy tak ukázali kolemjdoucím více, než byste chtěli. Do Itálie tedy velmi praktický outfit :)! (ve všem se vážně na skútru jezdit nedá :D). A k té volnosti a pohodlnosti...já v tomhle outfitu šla zrovna včera mlsat pořádný kotlík Tiramisù, takže tu černou přední část topu od jumpsuit jsem samozřejmě velmi uvítala! Díky volnému střihu a černé barvě tak doporučuji vzít si takový jumpsuit na nějakou gastro párty. Ať budete jíst sebevíc, pořád budete za štíhlou jemnou dámu :D Vidíte, už jsem od módy zase sklouzla k tomu jídlu...tomu se vážně říká "foodoholic", tedy v té hipsterské a lépe znějící verzi tomu říkají foodlover!


Jak jste na tom vy? Máte doma nějaký ten jumpsuit, který ze svého šatníku jen tak po sezóně nevyřadíte? S čím ho nejraději kombinujete? Nebo vám naopak tento kousek nic neříká?  :)




8 komentářů

  1. Děkuji za upřímný komentář, každopádně mně se tento styl opravdu líbí :) navíc zrovna tuhle inspiraci, jsem okopírovala z italského vogue, takže asi šlápne vedle půlka Itálie, která se tím inspiruje :) Ale tak každý máme jiný styl :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ano a já ti za něj upřímně poděkovala Tess :) Komentáře na mém blogu jsou jakýmkoliv názorům otevřené! :) Pouze jsem zmínila navrch, odkud čerpám inspiraci já, protože já se opravdu nepovažuji za žádné módní guru, ani bych se do tohohle vstupovat neopovážila :D Pouze na svůj blog přináším inspiraci z italských ulic, tak jak se to tady nosí :) Jak jsem psala, právě tento outfit nevzešel z mé hlavy, ale viděla jsem téměř identický v italském vogue a mně osobně tato kombinace neskutečně nadchla a tento styl se mi opravdu líbí, cítím se v něm sama sebou. Nicméně naprosto souhlasím, že všichni máme odlišný styl a tak to má být :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nějak nejsem moc příznivcem jumpsuitů, trend zvonových nohavic (a rukávů) jde mimo mě. Každopádně znám lidi, kterým by se tento outfit určitě líbil. :)
    jsem Katrin

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tvůj příspěvek Katrin! :) Právě mě zajímá, jak moc je jumpsuit oblíbený či neoblíbený, protože vím, že ne každý si tento kousek zrovna zařadí do šatníku. Hodně lidí raději šáhne po dlouhých šatech, než po nohavicích, já to mám spíše naopak.

      Vymazat
  4. Mně se Váš outfit líbí i s tím bílým tričkem, hodí se to k sobě a bude to určitě velmi pohodlné! Za mne ano!

    OdpovědětVymazat
  5. Za mě teda ano, i s tím tričkem! Sama bych si jumpsuit ráda pořídila, ale se svou malou výškou a nemodelkovskou postavou si můžu nechat zdát, ve všech vypadám jak selka :D

    Zápisky z cest a života v Anglii ⇨ Secrets of M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za názor! :) Pobavila si mě svým komentářem :D No co si budeme s tou malou postavou, já naprosto dokonale mezi malé Italy zapadám, takže tenhle jumpsuit zbožnuji, protože mi opticky prodlužuje nohy :D

      Vymazat