Pánové: otevřete své šatníky italskému stylu!

Italská pánská móda: jakým značkám přijít na chuť a kde je pořídit, jedna česká inspirace laděná do italského stylu a pět instagramových účtů italských stylových ikon, kteří patří k těm, co píší současné módní zákony. 


Michal Trnka - Menstyle, italian style


Tři méně známé italské pánské značky, které se prosadily u vyznavačů stylu - casual a elegantní look, od denního outfitu až po formální business styl, ale stále s dávkou neotřelé jedinečnosti! Jaké to jsou a proč na ně vsadit?! Letní měsíce nejsou jen dobou letních dovolených, ale zároveň obdobím letních výprodejů! Ať už na dovču nebo na nákupy, teď je ta správná doba obměnit šatník! 

Italian fashion menstyle, pánská móda - italský styl

Italský módní průmysl bezesporu patří ke světové špičce, takže pokud se letos chystáte strávit pár letních dnů právě v Itálii, pak si zabalte jen to nejnutnější...viděla bych to asi jen na kartáček, pasy a peníze, šatník si totiž dovybavíte nejlépe tady! A to i přesto, že na vaši pohádkovou dovču v Itálii padne většina úspor. Vyždímat z kreditky ještě nějaké to éčko se tady ale vyplatí...kdy jindy totiž lépe a levněji protočit šatník než v období letních výprodejů v italských obchodech? Tentokrát však odbočím z dámského odvětví na, pro mě trochu nejistou, půdu pánské módy. Tohle je oblast, kde si netroufnu radit, prostě ten italský pánský šmrnc nemám jako ženská v krvi a ani v oku. Kdo ho ale v oku rozhodně má, jsou tři pánské značky, které se dokonale vyznají ve světě mužů. Takže pánové, obzvláště vy, co denně musíte být ve formálním a už vám dochází inspirace, tyhle značky vám naordinují dokonalý casual a zároveň chic elegantní look za každou cenu a za dobrou cenu! A pokud vám pořád chybí nějaká ta inspirace, jak co sladit, pak vám nabídnu jedno české jméno, které byste si měli zapamatovat (najdete níže v článku)!


Pánská móda v italském stylu

Tyhle tři značky nedodržují žádná předepsaná pravidla a občas tím boří etiketu formální ho oblékání. Ale jak je vidět, je to přesně to, co se dnes líbí...stavět na ozkoušených fungujících základech a přitom inovovat a pohrát si s detaily. A tohle italská móda umí! Jediným pravidlem italského stylu je najít osobitý styl zákazníka. Žádné diktování trendů, ale vkus na míru!


1
"LIBERO MILANO"
Úžasná značka za skvělé peníze a přitom kvalitou stále mezi top materiály! Tady si navíc vyberou i dámy, ale musím přiznat, že pánské oddělení stále vede a má mnohem vypracovanější modely. Hravé vzory, barvy, střihy...Libero Milano snad ani nemůže nikoho nudit. Nejlepší mají zejména kravaty a šátky! Ano, právě bez šátku/šálu by se žádný šatník neměl obejít, tenhle doplněk je v Itálii prostě třeba! Nebojte se a zkuste si přes sáčko hodit nějaký ten letní cool šátek! Tahle značka se sama označuje za "elegantně neformální" a její styl, mě osobně, vážně na chlapech jakéhokoliv věku baví!




2
"JOHN BARRITT"

Značka ze 60. let spojená s Veronou, kde se tento styl obléká dodnes! Casual a elegant pánská móda založená na britském stylu pravého gentlemana! Akorát tady pánové pozor s velikostí, ne vždy českým klukům padnou košile, zejména pokud se denně nacházíte v posilovně, pak budete mít s velikostí problém určitě. Vše je šité spíše pro drobnější, pro ty více jižanské typy :D Takže pokud zapadáte do této kategorie, pak vám padnou košile a saka na míru bez dalších úprav.

Obchod najdete přímo ve Veroně, kde sídlí taktéž outletový sklad této značky a právě tam celoročně seženete vše v nabídce. Obchody jsou ale i mimo hlavní "základnu", Barritta najdete i v Miláně či Římě. A poslední dobou tahle značka otevírá své pobočky i v řetězcových outletech McArthurGlen. 

Inspirujte se na jejich instagramovém účtu: @johnbarritt_official


3
"ANTONY MORATO

Antony Morato - rovněž odráží italský styl každým svým střihem a vzorem. V tomto případě se jedná více o casual outfity se skvělými doplňky v podobě jednoduchých tašek a batohů. Tady si šatník na denní nošení vážně vybavíte do posledního detailu. Antony Morato se vyznačuje svými modely určenými pro tzv. "25/34 zákazníka", tedy jestli se vejdete do této věkové kategorie, bydlíte v metropolitním městě a užíváte si nočního života, pak prostě a jednoduše splňujete popis této značky! Sice trošku limitující marketing, ale funguje jim dobře vzhledem k přeplněným obchodům a spokojeným zákazníkům :D 



Antony Morato, italská pánská móda, italian fashion





ČESKÁ INSPIRACE

Stále hledáte svůj osobitý styl? Čech, který ten váš najde!  

Apeluji jak na pány, tak i dámy, co své pány oblékají, co si takhle nechat poradit od někoho, kdo se vyzná? Jen o tom ještě dost lidí neví, jak moc se vyzná! Jak jsem psala, zasahovat do italské módní branže si netroufnu.  I když se ráda učím novým věcem, uznávám odborníky v oboru. A proto vás tentokrát svěřím do rukou jednoho skvělého. Jeho práce stojí na bohaté zkušenosti a vášni pro to, co ho baví. Tedy nemusíte být ani Italem, aby vám v žilách proudil italský módní styl jako mají oni již od narození. Takovým důkazem je právě MICHAL TRNKA.

Když se skloubí česká nápaditost s italskými látkami, nemůže vzniknout nic jiného než ten nejlepší výsledný outfit. Navíc jeho další zájmy o architekturu a design dělají jeho outfity nevšedními, v jeho podání se styl stává něčím tak moc osobitým, že podtrhne jedinečný charakter každého muže. A dobrou zprávou je, že za ním nemusíte jezdit až do Itálie, ale najdete ho v Praze v jednom pánském butiku s obleky na míru a nebo tady na jeho osobní webové stránce, kde můžete okoukat něco z jeho stylu a klidně ho rovnou kontaktovat!

Webová stránka: http://www.michaltrnka.com/
Instagram: @trnkamcz
Kontakt: michal.luilui@gmail.com
+420 606 407 123


Michal Trnka - mensfashion
Michal Trnka - mensfashion

Michal Trnka - mensfashion

Michal Trnka - mensfashion

Michal Trnka - mensfashion




KDE SE DÁLE INSPIROVAT? 


Pětka italských módních mágů na instragramu!


Alessandro Manfredini - italian style

Alessandro Manfredini


Luca Rubinacci - italian menfashion

Luca Rubinacci


Jislain Duval - inspiration, italian fashion

Jislain Duval 


Danilo Carnevale - italian style

Danilo Carnevale


Mararo - inspiration, italian fashion

Mararo


A voi piace la moda italiana?! 

1 komentář