Zimní outfity podle Italek: zaměřte se na detaily!

Nudí vás už vaše zimní outfity, které točíte takřka pořád dokola? Zima je dlouhá a zimní vzhled téměř každý den stejný. Zaměřte se na detaily, které rozzáří i ten nejobyčejnější look, dodají vašemu šatníku novou energii a přidají vám tak i na náladě v chmurném počasí!



"Ponožkohraní"

V zimě bychom rozhodně neměli zapomínat na ponožky, souhlasíte? Já bych bez nich umrzla! Vážně mě páni návrháři potěšili, když před několika sezónami zahrnuli ponožky do svých kolekcí jako jeden z hlavních módních prvků, takže “hlavně ať ponožky nejsou vidět” už je naštěstí doba minulá. 

Já osobně jsem vášnivý ponožkář! Teda až Itálie mě to pořádně naučila a dodala mi odvahu nebát se tento kousek nechat pořádně vyniknout v jinak jednoduchém a poměrně strohém outfitu. Vytažené ponožky po kolena v nevzhledných sportovních sandálech teda zrovna neoslavuje nikdo, ale takový pěkný pár ponožek, který vás občas stojí více než nějaké triko, ten tedy na obdiv rozhodně dejte! Šáhněte po párech s mašličkou na patě, kytičkovým či puntíkovým vzorem či elegantní krajkou. Místo křiklavých barev se v zimě držte spíše tmavších odstínů pro snadnější doladění s outfitem. 


S jakým párem bot vyčuhující ponožky kombinovat?

Rozhodně k formálnějším polobotkám do práce se hodí skvěle a trochu tu strohost klasického kostýmku obměkčí. Když přejdeme trochu na vyšší úroveň, tedy doslovně k podpatkům, designové ponožky v otevřených podpatcích vypadají božsky. Ale pozor na sladění! Ne všechny ponožky jdou ke všem podpatkům.

A jelikož v zimě stejně nejvíce nazouváme vyšší boty, i tady si můžete pohrát s kouskem vyčuhující krajky. U mě však nejvíce vyhrává kombinace s teniskami. Nemyslím úplně ten čistě sportovní pár bot, ve kterém vyrážíme běhat či do posilovny, ale spíše takovou tu elegantnější verzi, co se dá vzít i k šatům, sukni či bílé košili. Tam se ty “fusky” prostě vždycky hodí!


Zaperlete na každém kroku 

Od ponožek rovnou k botám. Každá z nás potřebuje alespoň jeden pár pohodlných, dobře vypadajících a přitom maximálně pohodlných tenisek. A když zrovna ze všech výloh nejvíce září perličky, proč nezkusit trochu té elegance se sportovním lookem? Pokud vás perličky na botách neosloví, zkuste do šatníku zařadit třeba rifle pošité perličkami (obzvláště tento kousek je typicky italský), bílou košili s perličkami či kamínky na límečku, na kapse nebo třeba na svetru, čepici, ponožkách, kde jen vás napadne. Navíc tyhle kousky se lehce dají vyrobit i doma. Jen si zkuste vytáhnout nějaký starý kousek ze skříně a trochu ho vylepšit. S perličkami prostě letos zaperlíte naprosto všude! 


Méně někdy znamená více

A nakonec to nejvzácnější pravidlo, které ční nad všemi trendy: držte se vždy svého osobitého stylu! Trendy už jenom dozdobují, hrají si s detaily a přináší nové prvky do našeho šatníku, pevný základ by však měl zůstat stejný. Alespoň tím se řídím já. A všechny Italky očividně taky. Vždyť jsou to bohyně módního světa, které vždy ví jak se obléci tak, aby z nich ženství vyzařovalo na dálku!
Pokud se vám tedy perličky jako současná módní mánie vůbec nelíbí a tento element nijak do vašeho šatníku nezapadá, zůstaňte raději u své klasiky, ve které se cítíte pohodlně a sebevědomě. K tomu abyste osvěžili svůj každodenní outfit, si stačí jen trochu pohrát s vrstvením či kombinací materiálů. Jestli se vrstvení bojíte, držte se pouze jedné barvy. Černou nezkazíte nikdy nic. Já třeba v zimě zůstávám u barev černá, šedá a bílá. Pro někoho poměrně nudný minimalismus, pro mě tři odstíny, co se dají kombinovat na tisíc způsobů a lehce doplnit nějakým neobvyklým kouskem.

A jak si okořeníte svůj zimní vzhled vy?


(Tento 
článek byl poprvé publikován 29.1.2018 v internetovém magazínu GLEID, https://www.gleid.cz/lifestyle/544-nudi-vas-uz-vase-zimni-outfity-ktere-tocite-takrka-porad-dokola)

2 komentáře

  1. super článok :) hlavne tie ponožky sa mi páčia...jja mám mega problém sa v zime obliecť štýlovo - vždy vyhráva praktickosť

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Já taky sázím hlavně na praktičnost, proto mám opravdu zimní šatník jen ve třech základních barvách, které můžu lehce kombinovat a právě osvěžit vše nějakým doplňkem! :)

      Vymazat