Nejlepší italské módní blogerky: TOP 10 královen Instagramu

Zřejmě se hned každému z vás vybaví Chiara Ferragni, která doslova ovládla italskou módní blogerskou scénu a dominuje i mezi světovou špičkou. Jenže elitních italských fashion influencerů v zastání žen je mnohem více, a pokud milujete "italian style" a neotřelé módní kombinace, pak by vám tyhle dámy určující styl rozhodně neměly uniknout. 


Kdo patří mezi současné nejlepší italské fashion influencers na Instagramu? 

Fakt, že Italové mají vytříbený módní styl v krvi, o tom nelze polemizovat. Prostě mají!  Italské ulice tuhle skutečnost jen potvrzují. A když se z ulic přesuneme na sociální sítě, i tady Italky předvádí neskutečnou módní parádu a to ve velkém! Itálie módními blogerkami doslova překypuje, což dokazuje nemalé číslo kvalitních blogů a instagramových účtů, které sledují desítky tisíc až miliony fanoušků. A k pobrání trochu té inspirace vůbec nemusíte umět italsky. Na většině blogerských stránek najdete pod italským textem i anglický překlad. Ale i ty blogy psané pouze v italštině stojí za vaši pozornost, protože fotka vám v případě módy postačí. Navíc tyhle blogerské bohyně mají své fotky promakané do posledních detailů, takže vás opravdu budou bavit i bez textu. 


Kdo jsou známé ikony "made in Italy", které se v módním průmyslu v kombinaci s komunikací na sociálních sítí rozhodně vyznají? Jak už jsem zmínila, je jich více než dost a seznam by se táhl do nekonečna. Proto vám jména italských fashion blogerek představím hned ve dvou postech. Tento první se věnuje těm nejznámějším instagramovým královnám, o kterých se ví už i daleko za italskou hranicí. Tyhle holky, které začaly blogovat během zlaté éry v roce 2009 až 2010, si za tu dobu vybudovaly neskutečná sociální impéria, což dokládají čísla jejich followers. Většina z nich se však poslední dobou omezila pouze a jen na Instagram a jejich blogy už nepatří k těm nejaktualizovanějším a nejsledovanějším. Kategorii těch nejlepších módních blogů naopak začínají ovládat nové tváře, jejichž stránky představují  zatím neokoukané platformy čišící svěží kreativitou! A přestože vůbec nechci odepírat slávu již proslulým stálicím, naopak klobouk dolů za tu práci, mně osobně jsou nové adeptky mnohem sympatičtější a jejich stránky i instagramové účty jsou jednou velkou nekončící inspirací, která už není jen o módě, ale o umění jako takovém. Alespoň já se jich prostě nemůžu nabažit. Takže si rozhodně počkejte i na tu druhou část, protože tam možná najdete jména, o kterých jste doposud neslyšeli, ale budete je chtít začít hned sledovat. To vám slibuji!  


Teď ale zpět k těm top italským  donnám ovládajícím ten velký virtuální svět Instagramu. 

O kom je řeč? 











Italské módní blogerky: top 10 královen Instagramu - Chiara Ferragni
Foto: https://www.instagram.com/p/BfooOA7DlWs/?taken-by=chiaraferragni


Kdo by ji neznal, ale třeba...?! Tahle italská blondýnečka dnes už žijící v Los Angeles patří po boku politiků a milionářů vůbec k nejvlivnějším osobnostem Itálie. Vždyť její instagramový účet už se pomalu blíží k 13 milionům sledovatelů!

Chiara společně se svým snoubencem Fedez, známý italský rapper/zpěvák, rozhodně nedobývají jen sociální sítě v Itálii, ale po celém světě. Od blogu The Blonde Salad založeného v roce 2009 se Chiara díky svému podnikatelskému duchu dopracovala postupně k impériu s miliony sledujícími, kterým předvádí nové kolekce těch nejlepších módních domů. Dnes už Chiara působí spíše  jako módní návrhářka dámských bot nebo sem tam vystřihne nějakou limitovanou kolekci ve spolupráci se známými značkami. 

Instagram: @chiaraferragni (12,6 mil. followers)
Web:  The Blonde Salad (IT,EN)







Italské módní blogerky: top 10 královen Instagramu - Alessia Marcuzzi
Foto: https://www.instagram.com/p/BfTTTgOFjVT/?taken-by=alessiamarcuzzi

Někdo by kriticky mohl nadhodit, že její profil nepatří zrovna k těm vytříbeným, protože není při pohledu na feed zrovna jednotným...přesně tak jak to většina instagramových královen jednotně radí pro získání více followerů. Jenže to je právě to, co její profil nedělá stejným jako feed dalšího milionu uživatelů. Její fotky rozhodně nepatří k těm uměle konstruovaným, které by navíc prošly hodinovou úpravou a nejméně deseti filtry.

Alessia se v Itálii proslavila zejména na televizních obrazovkách jako tzv. showgirl, jen málokdo však ví, že  se věnuje i blogování. Na své stránce La Pinella nechává zápisky nejen ze světa módy, ale i z cestování, mateřství a života celkově. 

Instagram: @alessiamarcuzzi (3,4 mil. followers)
Web: La Pinella (IT, EN)







Italské módní blogerky: top 10 královen Instagramu - Chiara Biasi
Foto: https://www.instagram.com/p/BWFFSgclslD/?taken-by=chiarabiasi


Stejně tak jako Chiara Ferragni se i Chiara Biasi přesunula od blogování k návrhářství. Tentokrát však ne k obuvi, ale k plavkám a slunečním brýlím. Její poslední kolekci Poisson D'amour by Chiara Biasi najdete pod značkou Pin-Up Stars nebo přímo ve feedu Chiari na Instagramu, kde postupně představuje všechny kousky.



Instagram: @chiarabiasi (1,8 mil. followers) 
Web: Chiara Biasi (IT, EN)









Italské módní blogerky: top 10 královen Instagramu - Chiara Nasti
Foto: https://www.instagram.com/p/BhbQzeOnd_4/?taken-by=nastilove



Opět Chiara a opět kolekce plavek! V tomto případě však hned pod vlastní značkou Plume Ethérée, kterou Chiara Nasti založila v roce 2016, když jí bylo teprve 18 let. Všechny navržené modely představuje na stránkách společně se svojí sestrou. Vedle svých vlastních kousků ale Chiara spolupracuje   i s dalšími top značkami, jejichž produkty vystavuje svým followerům stejně jako další nejlepší blogerky. 



Instagram: @nastilove (1,5mil. follow.)
Web: Chiara Nasti (IT, EN)





Italské módní blogerky: top 10 královen Instagramu - Eleonora Carisi
Foto: https://www.instagram.com/p/Bcae54Dl4uq/?taken-by=eleonoracarisi




Abstrakt milující Eleonora Carisi má svůj osobitý styl, který posledním trendů nijak nepodléhá a přesto je trendy sám o sobě. Její láska k Paříži, ve které vzniká většina fotek do feedu, se často promítá i do jejích outfitů připomínající francouzskou élégance de cœur. 

Instagram: @eleonoracarisi (680 tis. followers)
Web: Jou Jou Villeroy







Italské módní blogerky: top 10 královen Instagramu -Veronica Fearraro
Foto: https://www.instagram.com/p/BhHPEDIgiHX/?taken-by=veronicaferraro



Ta z Milána.


Veronica se naopak na poslední módní výstřelky zaměřuje a umí si s nimi pořádně vyhrát. 


Instagram: @veronicaferraro (630 tis. followers)
Web: The Fashion Fruit  (IT, EN)












Italské módní blogerky: top 10 královen Instagramu - Giulia Gaudino
Foto: https://www.instagram.com/p/Bglku51lWp8/?taken-by=giuliagaudino


Giulia je jedna z těch, která dokázala úspěšně přenést své teoretické znalosti ze studia marketingové komunikace do praxe, což dokazuje na své brilantní komunikaci s fanoušky na sociálních sítích. V kombinaci s neutrálním stylem, který dokáže oslovit širokou škálu žen, se tak Giulia rychle zařadila mezi top italské fashion influencers.  Od vysoké elegance až po nedbalý cool street style...to je Giulia Gaudino. 


Instagram: @giuliagaudino (478 tis. followers)
Web: Giulia Gaudino (IT)







Italské módní blogerky: top 10 královen Instagramu - Maria Rosaria Rizzo
Foto: https://www.instagram.com/p/BWC-8t0hq-c/?taken-by=lacoquetteitalienne




Maria už pobývá nějaký ten čas v Paříži, což se odráží na jejím jedinečném stylu, který rafinovaně kombinuje francouzskou eleganci s italským lookemJejí doménou jsou obzvláště dlouhé šaty a sukně.   

Instagram: @lacoquetteitalienne (430 tis. followers)
Web: La Coquette Italienne (EN, IT, FR)















Italské módní blogerky: top 10 královen Instagramu - Laura Comolli
Foto: https://www.instagram.com/p/Bgdw_kgnoIU/?taken-by=lauracomol

Prototyp Italky! 

Vzhledem, postojem a výrazem samotným, je to prostě Italka jak vyšitá! A nevím, jestli právě zrovna kvůli tomuhle nebo pro neokoukaný chic styl, ale její Instragram i blog mě osobně z téhle desítky baví nejvíce ze všech a hlavně vždy. 

Výrazné barevné outfity ještě na výraznějším barevném pozadí...to vyžaduje velkou dávku stylu. A tu Laura prostě má! Tahle jižanská kráska všechno tak skloubí dohromady, že i když vaše oči zachytí milion detailů, vše do sebe krásně harmonicky zapadá!

Věřte mi, že budete milovat jak její Instagram, tak i blog. Tuhle fashion blogerku si prostě dejte do sledování! 

Instagram: @lauracomolli (383 tis. followers)
Web: Purses & I (IT, EN)








Italské módní blogerky: top 10 královen Instagramu - Elisa Taviti
Foto: https://www.instagram.com/p/BgEA5UWHmDE/?taken-by=elisataviti


A Elisa je tou mojí "druhou nej" z téhle top desítky hned za Laurou!
Co se týče stylu oblékání, Elisa rozhodně patří k těm, co vás nepřestanou bavit svými kombinacemi. 


Elisa na svých outfitech nádherně demonstruje, že i z minimalistického základu se dá vykouzlit naprosto nevšední módní záležitost.  


Instagram: @elisataviti (373 tis. followers)
Web: My Fantabulous World (IT, EN)








Na seznamu italských top fashion blogerek na Instagramu ještě nesmí chybět jména jako Nicoletta Reggio , Gilda AmbrosioValentina CocoIrene BuffaIrene ColziCarlotta RubaltelliValentina Siragusa a Laura Grampa


Neskutečně široké sítě fanoušků, které si všechny tyhle italské fashion královny vybudovaly na svých sociálních sítích, zejména na Instagramu, mluví za vše.  A všechna ta dřina, co za těmi vysokými čísly stojí, se těmhle holkám odepřít nedá! Jenže ...baví vás ještě jejich spíše už jen reklamní profily, které začínají být identické a ubírají na jejich osobním jedinečném charakteru? Pro mě osobně zůstávají na listě nekonečné módní inspiraci už jen poslední dvě jména z téhle top desítky, Laura Comolli a Elisa Taviti. Tyhle dvě blogerky si ještě stále dokážou vyhrát s každým outfitem a zasadit ho do prostředí tak, že mě ta kompozice prostě neskutečně baví. A je úplně jedno, jestli oblékají kousky od nejlepších módních značek nebo sáhnou po základních fragmentech od levnějších módních řetězců, konečný výsledek v jejich podání vypadá náramně božsky. 

V dalším díle "fashion bloggers made in Italy" vám představím moje nejoblíbenější italské blogerky, které se neomrzí žádnému oku. Většina z nich jsou spíše zatím nováčci na blogerské scéně, ale řekla bych, že jim nebude dlouho trvat, než si vybudují svá jména. Jen doufám, že si pak nadále udrží svoji originalitu a styl! :)




A jak jste na tom s top fashion blogerskými influencers vy? Sledujete jen ty, které mají na svém kontě statisíce až miliony fanoušků nebo preferujete raději méně známé, ale za to mnohem originálnější módní blogerky, které mění jednoduché módní kousky ve famózní umělecký celek? 







5 komentářů

  1. Já většinou sleduji jak ty s hodně sledujícími tak i ty blogerky co mají originální styl :) jinak moc pěkný článek ♥ Píšu též blog, budu moc ráda když se mrkneš a zanecháš taky milý komentář případně se staneš pravidelným čtenářem. ♥ www.fitfoodhealthy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. The Blonde Salade - nějak mi uniklo, že pochází z Itálie. :O Jinak super tipy. Podívám se na ně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To zdaleka nejsi jediná :) Jinak máš moc hezký blog, jdu si ho pořádně omrknout :)

      Vymazat
  3. Zajímavý článek o módě.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, zajímavé čtení o módě. Tyto modely předvádí modelky. Určitě skoro každá má upravené poprsí. Nejsem se svým poprsím spokojená. Zjišťovala jsem orientačně tady kolik bych měla připravit peněz na tuto úpravu. Překrásný den.

    OdpovědětVymazat